donderdag 2 mei 2019

Pinarello Dogma F12: End Of Discussion... Again!

Nog aerodynamischer, nog krachtiger, nog mooier.. HIER IS DOGMA F12!

Pinarello en Carbonbike zijn trots om jullie de gloednieuwe Pinarello Dogma F12 voor te stellen. Deze zal gebruikt worden door het nieuwe Team INEOS (tot heden Team SKY)

Tijdens de ontwikkeling van de Dogma F12 werdt door Pinarello besloten aan twee verschillende projecten te werken, een schijfrem versie, de Dogma F12 Disk, en een velgrem versie, de Dogma F12. Op deze manier waren zij in staat voor beide modellen gemeenschappelijke verbeteringen te ontwikkelen en tegelijk specifieke technische oplossingen voor elke versie toe te passen.

Een van de doelstellingen tijdens het ontwerpen was om het "All-round" karakter van de fiets te behouden, wat betekent een lichte en stijve fiets met een perfecte aerodynamische balans, een combinatie welke voor de unieke "Pinarello feeling" zorgt, synoniem voor behendigheid en precisie door elke bocht.

Het frame en vork van de Dogma F12 hebben meerdere aanpassingen welke ontwikkeld zijn om een aerodynamisch voordeel te bieden. Het resultaat is een vermindering van 7.3% van de luchtweerstand en 8 watts bij snelheid van 40km/u.

Om de reactiviteit en de krachtoverbrenging van de F12 te verhogen, is de vorm van chainstay herontworpen om de stijfheid te laten toenemen zonder gewicht toe te voegen. De nieuwe constructie van deze chainstay in combinatie met de Torayca 1100 1K Carbon, de beste carbon verkrijgbaar, zorgt voor een toeneming van 10% van de laterale stijfheid.

De grootste ontwikkeling van de Dogma F12 is de volledige integratie van de bekabeling. Het PinaLab heeft een specifieke stuur en balhoofdset ontwikkeld welke de interne "routing" van de bekabeling toestaat en dit bij alle combinatie van remmen en versnellingen (schijfrem of velgrem, mechanisch en electronisch).

Het nieuw geintegreerd stuur, de Most Talon Ultra, is 10.3% lichter, 8.6% stijver en is 5% efficienter door de luchtstroom ten opzichte van de Most Talon Aero.

De Pinarello Dogma F12 Disk zal beschikbaar zijn, in eerste instantie, eind mei als volledige "Launch Edition" afmontage aan 11 990€. Deze fiets zal afgemonteerd zijn in Shimano Dura-Ace Di2, met de nieuwe Fulcrum Racing Wind 400 DB en natuurlijk de Most Talon Ultra!

De Pinarello Dogma F12, 5 490€, en Dogma F12 Disk, 5 590€ (met steekassen geleverd), zullen als losse framesets worden aangeboden. Een eerste beperkte beschikbaarheid vanaf eind juni voor kleuren BoB, Uranus Black-Red en Galaxy Blue. Overige kleurstellingen zullen later verkrijgbaar zijn.

Stuur dit bericht naar een vriend
Uw gegevens :

Uw naam :
Uw email :
Coordonnées de vos ami(e)s :
Naam : Email :